Icon for Monero

Monero (XMR)

Gönderici, alıcı ve kontratın tamamen anonim kalmasını sağlayan aktarım projesi.

Dayıları Haklı Çıkaran Coin: Monero (XMR)

Aile sohbetlerinizde ya da eş dost akraba ziyaretlerinde konu kripto paralara geldiği zaman kesinlikle şu cümleyi duyarsınız: "Yavrum kripto paralar teröristlerin, uyuşturucu satıcılarının, kiralık katillerin kullandığı paralar aman uzak durun yavrıım." Yani teröristler, uyuşturucu satıcıları ve kiralık katiller Amerikan Doları da kullanıyorlardır muhtemelen, o zaman uzak mı duralım? Bu ayrı bir konu. Kripto paralar elbette bu amaç için üretilmemiş projeler. Fakat biri hariç.

Monero (XMR), 1.nesil kripto para projelerinden. Amacı da kontratlardaki gönderici ve alıcıların da ağda tamamen kripto biçimde gizlenmesini sağlamak. Bu nedenle başlık aslında çok doğru.

Diyebilirsiniz ki, kripto paralarda zaten gönderici ve alıcının kimliği gizli, saçma sapan sayı-harf kombinasyonlarından ibaret. Aslında değil. Kripto para projeleri tüm ağın tamamen şeffaf olmasından yola çıkarlar.

Dayıları haklı çıkaran coin Monero (XMR), ağdaki tüm transferleri, gönderen, alıcı, gönderilen meblağ, harcanan enerji tarzı tüm bilgileri şifreliyor. Bu nedenle de tamamen anonim transfer yapmak isteyenler için hayli ideal.

Monero (XMR) 11 Nisan 2021 tarihi itibariyle $298,42 fiyatından listeleniyor.

14 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

Diğer Yazılar

Icon for Viacoin

Viacoin (VIA)

Viacoin (VIA) nedir?

10 Nisan 2021 günü #Binance listelemelerinde 1.sırada olan VIA coinin ne olduğunu incelemek istedim. #Viacoin 'in Coinmarketcap.com sitesindeki açıklamasını inceledim. Zaten coinleri araştırmadan önce her zaman Coinmarketcap.com 'dan bir göz atarım. Coinmarketcap'te hiçbir şey yazmıyor(?). Sonra sitelerini ziyaret ettim.

Devamını Oku
Icon for Filecoin

Filecoin (FIL)

Filecoin (FIL) İnsanoğlunun Bilgi Mirasını Yüklenecek mi?

Dünyadaki tüm dosyaları uç uca eklersek nasıl depolayabiliriz? Harikulade bir soru. Depolayamayız. Dünyadaki en büyük veri tabanlarında şifrelenmiş halde tutsak dahi tüm dosyaları saklamamız mümkün değil. Peki bu tüm dosyaları uç uca ekleyip dünyanın her yerinde ayrı ayrı depolarsak ne olur? İşte Filecoin geliştiricilerinin sorduğu soru da bu.

Devamını Oku
Icon for Binance Coin

Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB)'i Neden Sevmiyorum?

Neler neler tartışıyoruz. Merkeziyetsiz ekonomiler, merkeziyetsiz borsalar, gelir eşitliği vb. Bunlar yaşanırken, $2T hacme ulaşan kripto paraların hacim sıralamasına baktığımız zaman ne görelim? 3. sırada Çinli bir firmanın, kendi işlerini yürütmek için çıkardığı kendi para birimi var.

Devamını Oku