Icon for Chainlink

Chainlink (LINK)

Blokzincirler ve gerçek dünyayı bağlayan ağ.

Chainlink (LINK)'e Çok İhtiyaç Var

"Bu paraların gerçek hayatta bir karşılığı var mı?" , "Bunlar sanal para değil mi al, sat, borsa işlemleri o kadar.", "Parayı elimde görmeden inanmam." yorumlarını çeşitli çevrelerden bolca duymuşsunuzdur. Chainlink (LINK) ise tam olarak blokzincirler ve gerçek dünyayı birbirine bağlamak için üretilmiş bir proje.

Blokzincirler kendi içlerinde çok tutarlı ve sonsuz ihtimale sahip teknolojiler olsalar da, gerçek dünyadaki veriler ile bir bağlantı kuramazlar. Örneğin Avrupa Merkez Bankası EUR/USD çiftlisi, Ankara/Türkiye'deki hava sıcaklığı, hava durumu, kirlilik oranı gibi veriler blokzincirlerin içine işlenemez.

Yeni teknoloji akıllı kontratların içine gerçek hayattan veriler eklemek fikri resmen dizlerimi titretiyor. Diyelim siz bir fabrikasınız, dünyanın öbür ucundaki bir alıcı ile akıllı kontrat yaptınız. Fakat akıllı kontratınız fabrikanızın bacasından tüten havanın kirlilik analizini de içerecek. Alıcı diyecek ki: "Kardeşim sen havayı kirletiyorsan, ben senden ürün almam." Bunu da Chainlink yardımı ile akıllı kontratı, hava kirliliği verilerine bağlayarak yapacak. Samimi söylüyorum, resmen yazarken heyecandan çişim geldi. Böyle bir gelecek hayali, yadsınamayacak kadar heyecan verici.

Chainlink (LINK) 16 Nisan 2021 tarihi itibariyle $41.86 fiyatından listeleniyor.

21 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

Diğer Yazılar

Icon for Uniswap

Uniswap (UNI)

Uniswap (UNI): Tam Merkeziyetsiz Borsa

"Binance Coin (BNB)'yi Neden Sevmiyorum?"

Devamını Oku
Icon for Solana

Solana (SOL)

Solana (SOL) Muhteşem Bir Ekosistem!

Şaka gibi. Koskoca Solana (SOL)'u yeni keşfettim. Daha doğrusu, önceden de bilincindeydim fakat araştırmamıştım.

Devamını Oku
Icon for Polkadot

Polkadot (DOT)

Herkesin Ortak Paydası: Polkadot (DOT)

"Ne şu'cuyum ne bu'cu, Doğru Yol'cuyum Doğru Yol'cu" cümlesini hatırlar mısınız? Merkez görüşü ifade eden bu cümle Polkadot için çok uygun. Polkadot ekosistemi ünlü, ünsüz, özel, kamusal tüm blokzincirleri birbirine bağlama amacı ile ortaya çıkmış bir proje. Bu bağlama yöntemi ile ortaya çıkacak akıllı kontrat ihtimallerini düşünemiyorum bile.

Devamını Oku