Icon for Solana

Solana (SOL)

Üzerinde uygulamalar geliştirilmesine izin veren, altyapısı çok güçlü bir ekosistem.

Solana (SOL) Muhteşem Bir Ekosistem!

Şaka gibi. Koskoca Solana (SOL)'u yeni keşfettim. Daha doğrusu, önceden de bilincindeydim fakat araştırmamıştım.

İşimiz gücümüz asla grafiklerle değil. Sizlerin de olmamalı saygıdeğer dostlar. İşimiz projelerin vaadettikleri ve gelecekleriyle alakalı. Bizler beyazsayfa.org'da bunları araştırıyoruz.

Solana'nın sitesine önceden girdiğimde Scalable Blockchain (Ölçeklenebilir Blokzinciri) yazısını görmüştüm ve demiştim ki: "Aa yine aynı mentalitede başka bir proje.." Fakat sitede aşağılara bakmama gafletine düşmüşüm! Geçtiğimiz günlerde aşağıları keşfe indiğimde ne göreyim, inanılmaz bir ekosistem kurulmuş ve aşık olduğum proje AUDIUS (https://beyazsayfa.org/blog/audiusa-asik-oldum/) da Solana ekosisteminde üretilmiş aslında.

Solana, ekosistem olarak kurulmuş bir proje, aynı ETH,ADA ve DOT gibi. Kripto piyasalarda 'Ekosistem', içerisinde uygulamalar ve projeler yapılmasına izin veren bir ortam olarak basitçe tanımlanabilir. Solana da bunu yapıyor ve bunların yanında, 400 milisaniye bloktime (NE), 0.000005 SOL aktarım ücreti (NNNEE) ve saniyede 50,000 aktarıma (ALOOO ABİ NOLUYOR ETH 2.0 BU KADAR VAADEDEMİYOR?) izin veriyor. Aklım uçtu. Birkaç gündür uzun vade sepetime eklemeyi aklımdan geçiriyorum.

Solana (SOL) 16 Nisan 2021 tarihi itibariyle $27.11 seviyesinden işlem görüyor.

19 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

Diğer Yazılar

Icon for Polkadot

Polkadot (DOT)

Herkesin Ortak Paydası: Polkadot (DOT)

"Ne şu'cuyum ne bu'cu, Doğru Yol'cuyum Doğru Yol'cu" cümlesini hatırlar mısınız? Merkez görüşü ifade eden bu cümle Polkadot için çok uygun. Polkadot ekosistemi ünlü, ünsüz, özel, kamusal tüm blokzincirleri birbirine bağlama amacı ile ortaya çıkmış bir proje. Bu bağlama yöntemi ile ortaya çıkacak akıllı kontrat ihtimallerini düşünemiyorum bile.

Devamını Oku
Icon for Verge

Verge (XVG)

Dayıları Haklı Çıkaran 2. Coin: Verge (XVG)

"

Devamını Oku
Icon for Terra Virtua

Terra Virtua (TVK)

Terra Virtua (TVK) Neden İyi Bir NFT?

NFT projeleri bir anda gündemimizi işgal etti. Hatta bazıları o kadar popüler oldu ki (CryptoKitties) Ethereum ağını kilitledi. Ethereum ilk toplu kullanım sınavından kalmış oldu. Bunun kolay üretilebilir, tüketilebilir ve saklanabilir olduğu görülünce bir anda NFT yığını oluştu. Herkes her şeyin koleksiyonunu yapmaya başladı. Artık en son Cüneyt Özdemir tweetini, Saba Tümer de kahkahasını satışa çıkarınca elbette eşşeğin gözüne su kaçtı ve NFT'lerden hevesimizi aldık.

Devamını Oku