Icon for Verge

Verge (XVG)

Gönderici, alıcı ve kontratı Tor ağı sayesinde tamamen anonim haline getiren proje.

Dayıları Haklı Çıkaran 2. Coin: Verge (XVG)

"Dayıları Haklı Çıkaran Coin: Monero (XMR)" yazımda bahsetmiştim, gönderici, alıcı ve kontratı tamamen şifreleyerek anonim hale getiren Monero, ne yaptığının tamamen gizlenmesini isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

Verge (XVG) projesi de aynı hedefle yola çıkmış durumda, Monero'dan bir farkı ise Tor ağı ile uyumlu çalışabiliyor olması. Tor ağı ise internette genel olarak 'DeepWeb' ile özdeşleştirilmiş, kripto tarayıcılar ve p2p mantığı ile internet dolaşımını gizleyen bir ağ. Bu nedenle dayıları haklı çıkaran bir diğer coin bulundu diyebiliriz.

Verge (XVG), Türk Kripto Para Influencer'ları etkisine girmiş bir proje. 16 Nisan 2021 tarihi itibarıyla $0.062 seviyesinden işlem görüyor.

18 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

Diğer Yazılar

Icon for Polkadot

Polkadot (DOT)

Herkesin Ortak Paydası: Polkadot (DOT)

"Ne şu'cuyum ne bu'cu, Doğru Yol'cuyum Doğru Yol'cu" cümlesini hatırlar mısınız? Merkez görüşü ifade eden bu cümle Polkadot için çok uygun. Polkadot ekosistemi ünlü, ünsüz, özel, kamusal tüm blokzincirleri birbirine bağlama amacı ile ortaya çıkmış bir proje. Bu bağlama yöntemi ile ortaya çıkacak akıllı kontrat ihtimallerini düşünemiyorum bile.

Devamını Oku
Icon for Terra Virtua

Terra Virtua (TVK)

Terra Virtua (TVK) Neden İyi Bir NFT?

NFT projeleri bir anda gündemimizi işgal etti. Hatta bazıları o kadar popüler oldu ki (CryptoKitties) Ethereum ağını kilitledi. Ethereum ilk toplu kullanım sınavından kalmış oldu. Bunun kolay üretilebilir, tüketilebilir ve saklanabilir olduğu görülünce bir anda NFT yığını oluştu. Herkes her şeyin koleksiyonunu yapmaya başladı. Artık en son Cüneyt Özdemir tweetini, Saba Tümer de kahkahasını satışa çıkarınca elbette eşşeğin gözüne su kaçtı ve NFT'lerden hevesimizi aldık.

Devamını Oku
Icon for Dogecoin

Dogecoin (DOGE)

Şaka mısınız? Dogecoin (DOGE): Evet

Bitcoin Beyaz Sayfa'sı piyasaya ilk sürüldüğünde dünyada bir sansasyona sebep olmuştu. Merkeziyetçi ekonomilerin sonu mu gelecek? Anonim para transferi ile suç oranı mı katlanacak? Evladım bu bitkoi ne oluyor şindi?... şeklinde sorulara da sebep olmuştu. Bu ciddi olayların karşısında ise tamamen

Devamını Oku