Icon for Polkadot

Polkadot (DOT)

Tüm blokzincirleri birbirine bağlayan merkeziyetsiz bir şemsiye

Herkesin Ortak Paydası: Polkadot (DOT)

"Ne şu'cuyum ne bu'cu, Doğru Yol'cuyum Doğru Yol'cu" cümlesini hatırlar mısınız? Merkez görüşü ifade eden bu cümle Polkadot için çok uygun. Polkadot ekosistemi ünlü, ünsüz, özel, kamusal tüm blokzincirleri birbirine bağlama amacı ile ortaya çıkmış bir proje. Bu bağlama yöntemi ile ortaya çıkacak akıllı kontrat ihtimallerini düşünemiyorum bile.

Litecoin (LTC) ile Ripple (XRP) ekosistemini birbirine bağlayıp, burada oluşturulacak bir kontratı Bitcoin (BTC)'ye endeksleyip, AUDIUS (AUDIO) ile baharatlayıp, Uniswap (UNI) ile sosladığınızı ve Solana (SOL) ile servis ettiğinizi düşünün. Zaten bunu düşünebildiyseniz sizi ayakta alkışlamak gerekir. İyice saçmalanmış bir örnek oldu fakat Polkadot'un ne işe yaradığını anlatmak için uygun bir anlatım biçimi yapmış olduk.

Polkadot (DOT) projesi kendi içinde bir sistem geliştirmektense tüm mevcut sistemleri birbirine bağladığı için bir yatırımcı olan benim takdirimi kazanmış durumda. Amerika'yı yeniden keşfetmeye ne gerek var hocam, hazır keşfedilenleri birbirine bağla olsun bitsin. Mantıklı...

Polkadot (DOT) 17 Nisan 2021 tarihi itibariyle $44.25 seviyesinden işlem görüyor.

18 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

Diğer Yazılar

Icon for Verge

Verge (XVG)

Dayıları Haklı Çıkaran 2. Coin: Verge (XVG)

"

Devamını Oku
Icon for Terra Virtua

Terra Virtua (TVK)

Terra Virtua (TVK) Neden İyi Bir NFT?

NFT projeleri bir anda gündemimizi işgal etti. Hatta bazıları o kadar popüler oldu ki (CryptoKitties) Ethereum ağını kilitledi. Ethereum ilk toplu kullanım sınavından kalmış oldu. Bunun kolay üretilebilir, tüketilebilir ve saklanabilir olduğu görülünce bir anda NFT yığını oluştu. Herkes her şeyin koleksiyonunu yapmaya başladı. Artık en son Cüneyt Özdemir tweetini, Saba Tümer de kahkahasını satışa çıkarınca elbette eşşeğin gözüne su kaçtı ve NFT'lerden hevesimizi aldık.

Devamını Oku
Icon for Dogecoin

Dogecoin (DOGE)

Şaka mısınız? Dogecoin (DOGE): Evet

Bitcoin Beyaz Sayfa'sı piyasaya ilk sürüldüğünde dünyada bir sansasyona sebep olmuştu. Merkeziyetçi ekonomilerin sonu mu gelecek? Anonim para transferi ile suç oranı mı katlanacak? Evladım bu bitkoi ne oluyor şindi?... şeklinde sorulara da sebep olmuştu. Bu ciddi olayların karşısında ise tamamen

Devamını Oku