Icon for Phala Network

Phala Network (PHA)

Tamamen özel ve gizli cloud hizmeti sunan proje

Kurtlar Vadisi'ndeki Pala Değil: Phala Network (PHA) nedir

Kurtlar Vadisi dizisinde MİT ajanı sert, acımasız ve hırçın Pala karakterini canlandıran oyuncu Yüksel Arıcı'nın aynı zamanda Cennet Mahallesi dizisinin 26.bölümünde Karaca Ahmet karakterini canlandırdığını biliyor muydunuz? Ben de bilmiyordum.

Konumuz olan Phala Network (PHA)'un ise bu konuyla hiçbir alakası yok. Proje, bulut teknolojisinin (cloud, cloud yedekleme) tamamen özel ve gizli olmasını hedeflemekte. Aslında bulut teknolojisinin Monero (XMR)'su diyebiliriz.

Şimdi diyebilirsiniz ki, bulut yedeklememi şifrelesem ne olur ki kardeşim, zaten Google ya da iCloud benim için güvenliği sağlıyor (sen öyle san). Ama bulut teknolojisi yalnızca bizler olan son kullanıcıların dosya yedeklemesi üzerine kurulu bir sistem değil. Şirketler yönetim yazılımlarını, mühendisler ağır işlemli özel (ve belki gizli) projelerini, -gelecekte- bankalar tüm sistemlerini bulut üzerine yedekliyorlar. Bu nedenle bulut teknolojisinin de şifrelenmesi ve kolayca ele geçirilebilir olmaması geleceğimizin teknolojisini daha kolay ve erişilebilir kılma potansiyeline sahip. Phala Network de tam olarak bunu hedefliyor ve bunun için yazılımlar ve projeler geliştiriyor.

Phala Network (PHA) 5 Aralık 2021 tarihi itibariyle $0.51 seviyesinden işlem görüyor.

6 Aralık 2021 tarihinde yayınlandı.

Diğer Yazılar

Icon for Helium

Helium (HNT)

Her Ölçekte Merkeziyetsizlik: Helium (HNT) nedir

Farkındayım, merkeziyetsizlik kelimesini okuya okuya okuya okuya gına geldi. Merkezi kelimesinin zıt anlamlı kelimesi yok. Bu nedenle (Türkçe bildiğim diller arasında en güzeli olduğundan) sonuna -siz eki ve -lik eki getirerek hayatımıza yeni girmiş olan 'Decentralized' kelimesini çevirebiliyoruz. Geleceğimiz olan teknolojiyi en kısa haliyle bu kelime özetliyor.

Devamını Oku
Icon for Immutable

Immutable (DARA)

Halk Susturulamaz: Immutable (DARA) nedir

Ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunlarından birisi ifade özgürlüğü (yalnızca politik değil, kişiler arası sohbetler de dahil). Bu ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine sanal ve gerçek hayatın her aşamasında tanık oluyoruz. Bazen ufak bir Instagram gönderisinde, bazen YouTube yorumunda, bazen yapılan bir heykelde, bazen (genelde) ise ana akım medya haberciliğinde.

Devamını Oku
Icon for The Sandbox

The Sandbox (SAND)

Bir Başka Oyun: The Sandbox (SAND) nedir

NFT oluşturma, NFT takası, oyun yapmak, takılmak, cart yapmak, curt yapmak için oluşturulmuş The Sandbox (SAND) aynı MANA ve AXS gibi bir Metaverse ekosistemi projesi. Çiftlik Bank'tan farklı tarafını düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum.

Devamını Oku